Romania Online

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Romania Online

Welcome to Romania Online – Forum romanesc pentru diaspora romana, discutii, afaceri, emigrare, matrimoniale.

Daca doriti promovarea unui eveniment in comunitatile de romani, va putem publica un mesaj in paginile Romania Online in mod GRATUIT.

Echipa romaniaonline.forum.st cauta persoane interesate sa devina moderatori.




    Retete romanesti

    arabela
    arabela
    Moderator
    Moderator


    Numarul mesajelor : 24
    Data de inscriere : 13/05/2009
    Localizare : NL

    Retete romanesti Empty Retete romanesti

    Mesaj  arabela Vin Iun 05, 2009 9:00 am

    Ostropel de pui cu ardei

    Ingrediente:

    -500 g aripi si pulpe de pui
    -1 ceapa
    -300 g ardei grasi
    -2 catei usturoi
    -10 g faina
    -1 legatura patrunjel
    -75 ml ulei
    -5 g cimbru(eu n-am pus)
    -300 ml bulion de casa(asta nu era in reteta)
    -5 g boia(n-am pus c-am pus bulion si era ok)
    -sare,piper
    -200 g rosii(eu am pus conserva de rosii)
    Preparare:

    -se spala carnea de pui si se portioneaza
    -ceapa si ardeii se curata si se taie julien
    -rosiile se oparesc si se decojesc apoi se taie felii(la mine n-a fost cazul)
    -se curata usturoiul . eu am facut mujdei cu sare si apa.
    -se incinge uleiul si se inabusa carnea apoi se scoate pe o farfurie
    -ceapa si ardeii se calesc in ulei. Se adauga rosiile din conserva. Am mai adaugat 300 ml bulion de casa. Apoi se adauga faina pe care o dizolvam in 50 ml apa. Se fierb impreuna la foc mic pana scade sosul.
    -am adauga patrujelul tocat verde
    -se aseaza legumele si carnea intr-un vas termorezistent si se toarne mujdeiul de usturoi. Se presara daca vrei boia, cimbru(eu n-am pus), condimente si se introduce vasul la cuptor 15 minute la foc mijlociu.

    Timp Preparare: 1 h
    Complexitate: avansata
    arabela
    arabela
    Moderator
    Moderator


    Numarul mesajelor : 24
    Data de inscriere : 13/05/2009
    Localizare : NL

    Retete romanesti Empty Re: Retete romanesti

    Mesaj  arabela Vin Iun 05, 2009 9:09 am

    Ciorba Ardeleneasca de Porc


    Ingrediente:

    1 kg pulpa de porc
    2 ardei grasi rosii
    2 ardei grasi galbeni
    4 ardei grasi verzi
    o telina
    2 radacini postarnac
    2 radacini leustean
    2 morcovi
    2 dovlecei
    o conserva de mazare
    4 cartofi medii
    2 cepe
    1/2 bors de casa
    1 lingura delikat de legume
    o lingurita sare
    Preparare:

    Se taie carnea cubulete si se pune la foc intr-o oala cu apa rece impreuna cu sarea si delikatul de legume.

    Se toaca toate legumele, intre timp se pune la foc o oala cu apa; cand clocoteste se pun dovlecelul, ardeii, cartofii si mazarea.
    in apa cu carnea se adauga morcovii, telina, postarnacul, leusteanul si ceapa.

    Cand carnea este fiarta se adauga si supa de zarzavat ce a fiert singura. La primul clocot se adauga borsul; apoi se lasa sa mai dea o data in clocot impreuna.
    Mentiuni:

    Se serveste cu ardei iute, multa verdeata de leustean si pita ardeleneasca.

    Timp Preparare: 2 h 30 '
    Complexitate: medie
    arabela
    arabela
    Moderator
    Moderator


    Numarul mesajelor : 24
    Data de inscriere : 13/05/2009
    Localizare : NL

    Retete romanesti Empty Re: Retete romanesti

    Mesaj  arabela Vin Iun 05, 2009 9:13 am

    #
    Piept de pui cu smantana

    # Ingrediente :

    -10 felii de piept de pui
    - 500g de ciuperci champignon

    - o ceapa
    - un pahar de vin
    - unt cit 2 nuci
    - 400 de grame de smintina
    #
    # Preparare :
    #

    -Se pune un pic de unt in tigaie si cind s-a topit, se pune o ceapa taiata marunt.

    -Cind ceapa e un pic calita se pun feliile de piept de pui sa se rumeneasca pe o parte si pe cealalta parte, deci foc mare la tigaie

    -Dupa aceasta, feliile de piept de pui se pun intr-un castron cu o farfurie deasupra ca sa se mentina calde, iar in tigaie se pune un pahar de vin alb sec pe care il lasam sa se evapore putin.

    -Se adauga apoi smantana si ciupercile scurse si se amesteca bine de tot.

    -Se adauga si pieptul de pui si se mai lasa citeva minute.
    -Se poate servi cu mamaliguta.
    E foarte gustos.
    #

    Continut sponsorizat


    Retete romanesti Empty Re: Retete romanesti

    Mesaj  Continut sponsorizat


      Data/ora curentă este: Vin Noi 08, 2024 3:18 pm